Відвідування щорічної виставки Товариства геофізиків-розвідників (SEG) у м. Сан-Антоніо (Техас)

< Повернутися

23 вересня 2019, 11:08

Вченому секретарю ГО «Спілка геологів України» Грищуку П. І., який протягом 2002-2018 років був керівником студентського осередку SEG у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка, присуджено грант за кращий студентський осередок SEG 2018 року на відвідування виставки SEG.


У міжнародній виставці та 89-х щорічних зборах у м. Сан-Антоніо взяли участь понад 7000 учасників та 180 компаній й організацій. Технічна програма налічує близько 1070 презентацій у 155 секціях, що розглядають нетрадиційні ресурсні технології, дослідження покладів Пермського басейну, Латинської Америки та низку інших тем, таких як розподілене акустичне зондування (DAS), безпілотні пристрої та аналіз багатьох даних разом з інфраструктурними та екологічними застосуваннями, використання геофізики та останні відкриття в морі. Подія прагне зблизити технології та людей задля підвищення добробуту. Це велика можливість поспілкуватися з провідними прикладними геофізиками, лідерами думок та технічними експертами під одним дахом.

За пропозицією організаторів SEG Грищук П. І. взяв участь у деяких заходах щорічних зборів у готелі Grand Hyatt. Разом із фахівцями з геофізичних методів 16 вересня здійснював наставництво 50 студентам, а 17 вересня був присутній на церемонії нагородження. У 2019 році Київський студентський осередок SEG за результатами 2018 року увійшов до 10-ки кращих у групі з 250 осередків світу. Двоє урядовців студентського осередку SEG Київського університету, студенти 4 курсу групи геофізика — Петрокушин Роман та Корнієнко Артем відвідали виставку у м. Сан-Антоніо. Роман взяв участь у програмі Student Leadership Symposium (SLS), а Артем представляв осередок, який минулого року став найкращим.

Відбулися зустрічі з представниками громадських геологічних організацій: Американської асоціації геологів-нафтовиків (AAPG), SEG, Європейської асоціації геонауковців та інженерів (EAGE)з метою поглиблення співпраці зі Спілкою геологів України (СГУ).

Також відбулося відвідування наукових секцій з гравімагнітних методів та каротажних досліджень.