Участь ГО «Спілка геологів України» в онлайн-засіданні Технічного Комітету зі стандартизації водневих технологій

< Повернутися

21 липня 2020, 11:40

Громадська організація «Спілка геологів України», в особі його вченого секретаря, взяла участь в онлайн-зборах повноважних представників організацій-членів Технічного Комітету зі стандартизації водневих технологій.


Учасники засідання розглядали положення, стратегічний план розвитку та кандидатури нових членів Технічного Комітету зі стандартизації (ТК 197), який започатковано за наказом Державного підприємства «Український науково-дослідний навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості» (ДП «УкрНДНЦ») від 22 червня 2020 р. № 130 «Про створення технічного комітету стандартизації «Водневі технології». Формування ТК 197 покладено на Товариство з обмеженою відповідальністю «Орган з оцінки відповідності «СЕРТАТОМ».

ТК 197 «Водневі технології» - це об’єднання зацікавлених компаній з відновлювальних джерел енергії, науково-дослідних та проектувальних організацій, виробників та постачальників продукції у сфері використання водню в якості пального та газу промислового призначення для генерації електричної та теплової енергії, захисту водневих технологічних систем, безпеки людини та навколишнього середовища при використанні водню тощо.

Основною діяльністю ТК 197 є розробка національних стандартів, які б відповідали міжнародним вимогам в області систем та пристроїв для виробництва, зберігання, транспортування, вимірювання та використання водню, що сприятиме організаційному та методичному забезпеченню у сфері паливної та енергетичної безпеки, ефективності та незалежності, зняттю бар’єрів у торгівлі та визнанню вітчизняного виробника на світових ринках.