Спілка геологів України стала співорганізатором та спонсором VIIІ науково-практичної конференції «Мінерально-сировинні багатства України: шляхи оптимального використання»

< Повернутися

07 жовтня 2019, 10:24

4 жовтня 2019 року в смт. Хорошів, Житомирської області на базі Державної установи «Музей коштовного і декоративного каміння» Міністерства фінансів України відбулась VIIІ науково-практичної конференції "Мінерально-сировинні багатства України: шляхи оптимального використання".


Організатори Конференції: Державна установа «Музей коштовного і декоративного каміння» Міністерства фінансів України; Українське мінералогічне товариство; ГО «Спілка геологів України»; Інститут геологічних наук НАН України; Інститут геохімії, мінералогії та рудоутворення імені М.П. Семененка НАН України.

До початку роботи конференції було видано збірник матеріалів (статей) конференції, який містить 38 наукових доповідей на 256 сторінках. До друкованого примірника додається електронний варіант повноколірного видання.

Доповіді орієнтовані на вирішення актуальних наукових і практичних завдань галузі: мінерально-сировинних багатств України та шляхів їх оптимального використання; музейного аспекту дослідження і збереження мінералів та гірських порід; моніторингу, охорони та використання земель, порушених гірничими виробками; розвитку "дитячої" геології в Україні.

Перед початком конференції її учасники, відвідавши два кар’єри, ознайомилися з геологічною будовою родовищ гранітів та виробництвом і продукцією ТОВ «Західнерупром» і ВАТ «Лезниківський кар’єр».

Після пленарних доповідей учасники конференції ознайомилися з експозицією «Музею коштовного і декоративного каміння» та здійснили екскурсію на відвали Волинського родовища пегматитів. Відвідування кар'єрів дало можоивість усім бажаючим поповнити геолоічні колекції.

Учасники конференції висловили щиру подяку ГО «Спілка геологів України» в особі її Президента П.О. Загороднюка за наданий комфортний автотранспорт для проїзду Київ - смт. Хорошів і у зворотному напрямку та на геологічні об’єкти.

Особливу подяку учасники конференції висловлюють директору (В. Яковлєвій) та усім співробітникам Музею коштовного і декоративного каміння за чудовий прийом та організацію екскурсії по музею й на відвали Волинського родовища пегматитів.

У роботі конференції взяли участь академік-секретар відділення наук про Землю НАН України, директор Інституту геохімії, мінералогії та рудоутворення ім. М.П. Семененка НАН України О.М. Пономаренко; академік НАН України, директор Інституту геологічних наук НАН України П.Ф. Гожик; почесний Президент Українського мінералогічного товариства професор В.І. Павлишин; віце-президент Українського-мінералогічного товариства М.С. Ковальчук; Голова правління ГО «Спілка геологів України» Г.А. Лівенцева, а також представники 26 організацій, серед яких установи НАН України Києва, Львова, Дніпра, Кривого Рогу; заклади вищої освіти Києва, Львові, Кривого Рогу, Харкова, Житомира; виробничі організації Львова, Літина, Калуша, Луцька, Іршанська, а також РАН (Росія) і Новосибірський державний університет.