Нагородження Президента ГО «Спілка геологів України» Павла Загороднюка Медаллю «За сприяння розвитку української науки»

< Повернутися

23 грудня 2019, 17:09

23 грудня 2019 р. у стінах Президії Національної академії наук України відбулося нагородження Президента ГО «Спілка геологів України» Павла Загороднюка Медаллю «За сприяння розвитку української науки».


Нагорода вручається за вагоме сприяння розвиткові наукових досліджень, вирішенню найважливіших наукових і науково-технічних проблем, впровадженню результатів досліджень у практику, підготовці та вихованню наукових кадрів, а також за благодійну, меценатську та гуманітарну діяльність у галузі науки, освіти, культури, мистецтва та охорони здоров'я.

Медаль «За сприяння розвитку української науки» Павлу Загороднюку вручив академік-секретар Відділення наук про Землю НАН України Олександр Пономаренко.

Присутні на заході відмітили особистий внесок П.О. Загороднюка у розвиток української науки. Спілкою геологів, що заснована Павлом Загороднюком, організовано біля 100 наукових конференцій, зокрема присвячених залученню інвестицій у енергетичний і мінерально-сировинний сектори економіки України. Реалізовано понад 200 соціальних проєктів та програм різного рівня та тривалості. Створені геологічні школи та гуртки у Києві та Україні, здійснене видання спеціалізованої та науково-популярної літератури.